~ Sárga könyves út ~

2017. augusztus 20., vasárnap

Azok az imádnivaló, csúnya férfiak...


Míg más lányok, nők csak a tökéletes szépfiúkat imádják a különböző könyvekben, addig nálam simán előfordul, hogy kiszúrom magamnak a valamiért nem túl szép, vagy egyenesen csúnyának tartott férfiakat, és képes vagyok totálisan beléjük zúgni. Persze, ahhoz, hogy ez megtörténjen, találnom kell bennük valamit, amit szeretni lehet, de ha ez megvan, akkor egyáltalán nem érdekel, hogy egyébként mások a csúnya kategóriába sorolják őket. Na, de lássuk, kik rabolták el eddig a szívemet…

1. Perselus Piton (Harry Potter sorozat)

Zsíros haj, sárgás bőr, karvalyorr és persze, pokróc természet. Elsőre senki nem mondaná azt, hogy Piton álmai férfija. Engem mégis első pillanattól megfogott már a film előtt, a könyv olvasása során, mert éreztem, hogy több van benne, mint amit mások látnak. Igazam volt. Ő az a férfi, aki igazán tud szeretni. Akkor is, ha nem szeretik viszont. Akkor is, ha akit szeret, már évek óta halott. „Always” – azt hiszem, ez az egy szó tökéletesen elmondja, miért is szeretnivaló Perselus Piton.

2. Tyrion Lannister (Trónok harca sorozat)

A Trónok harca törpéje a könyvben felemás szemű, mostanra az orrából is hiányzik egy darab, és hát, alacsony. A filmben a Peter Dinklage alakította Tyrion konszolidáltabb kinézetű, mint a könyvben, például a feketevízi csata után is megvan az orra, ám én előbb olvastam az első könyvet, minthogy a sorozatba belenéztem volna, így elsőként a könyvbeli Tyriont kedveltem meg. Igazán intelligens férfi, aki bár élvezi a nagyok játszmáját, mégis jóindulatú. Nemcsak a saját érdekeit nézi, hanem jót akar az egyszerű emberek számára is.

3. Sandor Clegane / a Véreb (Trónok harca sorozat)

Még kisgyerek volt, amikor a pszichopata bátyja belenyomta az arcát a forró parázsba. Hatalmas sebhely maradt rajta, a könyvben nagy területen hiányzik a haja, kilátszik az állkapocscsontja, és csonka a fél füle. A filmben rajta is szépítettek egy hajszálnyit, például nem látszik ki a csontja. Viszont megvan a kopasz foltja, a fél arcát beborító sebhelye és égett azon az oldalon a füle is. És hogy miért szerettem meg mégis? Nos, először akkor figyeltem fel rá, amikor elkezdődött a szépség és a szörnyeteg történetszál közte és Sansa között. Ekkor vettem észre először, hogy Sandor csak a felszínen olyan, amilyennek a többség látja, valójában nem csak egy „kutya”, aki a király parancsára öl, és még élvezi is. Mostanra pedig hatalmas karakterfejlődésen ment át, a Véreb meghalt benne, és már csak Sandor maradt, a sérült lelkű, morgós, de egyébként szeretetre és jóra vágyó férfi, aki remélem, a GoT durvasága ellenére, a végén elnyeri a boldogságot.

4. Apollo / Caliban (Egy ágyban a szörnyeteggel)

Hatalmas, ijesztő termetű és kinézetű férfi, akit a főszereplőnő, Lily kisfia első látásra igazi szörnyetegnek hisz. A történet szerint egyáltalán nem jóképű, sőt. Mégis van benne valami, ami elsőre megfogta Lilyt és engem is. Apollo szökött fegyenc, természetesen olyan gyilkosságokkal vádolják, amiket nem ő követett el. Évekig volt egy szörnyű börtön és elmegyógyintézet keverékének nevezhető helyen, ahol fizikailag bántalmazták, aminek köszönhetően megnémult (az egyik őr rálépett a torkára). Szóval szörnyűségeken ment át, és még mindig úgy kell élnie, mint egy a kopók elől rejtőzködő vadnak. Egy barátja bújtatja, aki egyben munkát is ad neki, egy leégett színház területére kell új parkot terveznie. Apollo igazi művész, egy lenyűgöző park terveit hozza össze. Ami viszont a legvonzóbb benne, hogy hatalmas termete ellenére gyengéd és gondoskodó. Az első pillanattól úgy bánik Lily kisfiával, hogy az ember lánya csak olvadozik tőle.

5. Xcor (Fekete tőr testvériség sorozat)

Xcor nyúlszájú. A könyv szerint, még a prostituáltak sem képesek ránézni undor és félelem nélkül, úgy gondolja, nincs az a nő, aki önként a közelében akarna lenni. Vad, erős harcos, aki a rossz oldalon áll, a Testvériség ellen van, és le akarja taszítani Wrath-t a trónról. Aztán megjelenik az életében Layla, az egyetlen nő, aki nemhogy nem fél vagy undorodik tőle, hanem vonzódik hozzá. És Xcor szép lassan elkezd megváltozni. Már nem számít neki a hatalom, a trón, csak és kizárólag egyet akar, A Nőt. Azt hiszem, a benne lévő szeretetvágy volt az, ami azonnal a kedvenc karakteremmé tette, amint felbukkant a történetben, ez az érzés mindig is ott volt benne, már Layla előtt is. Rengeteget fejlődött a könyvek során, és nagyon remélem, hogy egyszer megjelenik majd a sorozat folytatása magyarul is, mert igazán érdekelne, mi lesz a sorsa Laylával együtt.

+1 Valdemar (Démoni érintés sorozat) A saját történetemből is van olyan, akit a külseje ellenére igazán a szívembe zártam. Valdemarra a fekete szín jellemző, fekete haj, fekete ruha, és fekete szempár. Sokáig abban sem lehetünk biztosak, a lelke nem fekete-e. Olyan, akár egy ijesztő halálmadár. Nem lehet tudni, kinek az oldalán áll, mit akar, mit miért tesz, hűséges vagy áruló. Viszont az, ahogyan a kicsi Marcus megolvasztja a szívét, igazán édes. Ő az első, aki meglátja a férfiban a sötétség ellenére a fényt is, és ő az, aki elérte, hogy én is meglássam benne a lehetőségeket, és megszeressem.

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Oszd meg a Citromail-lel! Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

2 megjegyzés:

  1. Valdemar nekem is nagy kedvencem a sorozatadotból. 💗💗
    Klassz bejegyzés lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy nem csak én láttam meg Valdemar szerethető oldalát. :)
      Köszi. :)

      Törlés